De kletsende tuttebel op zolder

Ik haat haar!! Met haar nare onzin-praat en negatieve vraag om aandacht. Ze heeft altijd iets te klagen, maakt dingen onnodig groot en verteld mij de raarste dingen waar ik helemaal niet op zit te wachten. Waarschuwt mij voor dingen die niet reëel zijn of zelfs niet eens bestaan. Ze geeft me altijd een rotgevoel met haar wijzende vinger. Ze bedoelt het goed hoor, ze wil me behoeden voor tekorten vanuit haar angst, maar ik kan er helemaal niks mee.

Ik kan haar niet uitstaan!

Dat is heel bijzonder, want ik zie het mooie in ieder mens. Haat hoort niet thuis in mijn leven.
Gelukkig leeft ze alleen maar in mijn hoofd als ik haar de aandacht geef waar ze om vraagt. 
Jij ziet haar niet, maar hebt waarschijnlijk zelf zo’n tut op je zolder wonen. Hele gesprekken voer je met haar.

Herkenbaar?

 

Vrijheid

 

Ik besloot haar te negeren en mijn aandacht niet meer te gunnen. Ze kan mij namelijk helemaal leegtrekken in mijn positieve flow en maakt m’n dagen stroperig. Dit was mijn beste keuze ooit! Ik was zo klaar met haar en wilde graag mijn waardevolle tijd besteden aan dingen die er voor mij écht toe doen.

Vrijheid is zó belangrijk voor mee. In de breedste zin van het woord. De vrijheid om mijn dromen te volgen, te mogen zijn wie ik diep van binnen ben, precies goed en de keuzes te maken vanuit mijn hart. 
Zij nam mij die vrijheid af en ik stond het toe.

Altijd kreeg ze het weer voor elkaar om mij te verleiden bij haar op zolder te komen in het donker en voerde hele gesprekken met haar. In die tijden was ik vaak moe en voelden veel dingen zwaar. Doordat ik mij liet leiden/lijden door haar adviezen/oordeel/mening was er weinig beweging in de dingen waarvan ik droomde en deed vooral dingen waarvan ik dacht dat het zo hoorde.

Vanaf het moment dat ik door had hoe ik haar kon laten rusten, werd alles om mij heen stiller, rustiger en vooral lichter.
Doordat ik steeds meer ging luisteren naar de heldere, stralende stem van mijn hart werd zij milder. Ze liet me mijn gang gaan.
Steeds een stapje dichterbij de vrijheid die voor mij zo belangrijk is. Vrij om de keuzes vanuit mijn gevoel te maken, zonder dat zij haar ongezouten mening verkondigd. Ik kwam erachter dat de vrijheid waar ik zo naar verlangde in mijzelf zit.
Toen zij stil werd, kon ik pas echt luisteren naar mijzelf.

 

Verlangen

 

Mijn verlangen kreeg eindelijk de aandacht die nodig was om te herinneren wie ik diep van binnen ben.
Maris, gevoelig, zorgzaam, attent, vol liefde, luisterend oor, helder-wetend, helder-voelend, spiritueel, buiten de lijntjes en vooral niet in een hokje passend. WAUW!! Wat een mooie kwaliteiten, die ik nooit kon zien/ervaren door haar. 

Het moment dat ik heb gebroken met haar, werd elk stukje Maris steeds meer zichtbaar en kon ik na een half jaar overprikkeld thuis te hebben gezeten mijn eigen gebruiksaanwijzing gaan schrijven. Inmiddels ken ik mijn gebruiksaanwijzing uit het hoofd. Weet ik de bijwerkingen die kunnen optreden als ik niet in verbinding sta met mijzelf. 

  • vermoeidheid
  • emotioneel
  • lage energie/futloos
  • narrig
  • inspiratieloos
  • stroperige dagen

Én dan komt madame me herinneren aan de onzin die mij niet verder helpt. Gelukkig blijf ik vriendelijk tegenwoordig en bedank haar voor de  reminder. Zeg haar dat ze zich geen zorgen hoeft te maken en oordeel niet over haar. Haal 3x diep adem en focus mij op de dingen die licht voelen en mij helpen dichtbij mijzelf te blijven. Ze accepteert dit en vertrekt weer. Ze weet dat ik het liefst vanuit mijn hart leef.

 
Trots

 

Afgestemd op mijn hart heb ik de meest waardevolle keuzes gemaakt in mijn leven. Keuzes waar ik volledig achtersta en kloppend zijn.
Ze voelen altijd licht en zijn goed voor mij. Brengen mij waar ik zijn mag op mijn pad.
Voelt het zwaar en stroperig? Direct stoppen en koers bijstellen. Ik neem de tijd om voor mijzelf te kiezen, te luisteren naar wat ik nodig heb.
Dan ben ik zoveel leuker en waardevoller voor de wereld om mij heen.

Ik doe ertoe, ik ben dat waard.
Het is mijn geboorterecht om er te zijn.
Jij ook! Jij doet ertoe. Jij mag je plek innemen en kiezen voor de dingen die goed voor jou zijn.
Je wereld zal veranderen als je, je eigenwaarde zelf gaat bepalen.

Laat haar maar rusten, jouw tuttebel op zolder. 
Loop maar naar beneden en vertrouw op de stem van je hart.
De meest stralende stem, is de stem van je hart.