You with the sad eyesdon’t be discouraged
Oh I realizeits hard to take courage in a world full of peopleyou can lose sight of it all
and the darkness inside you can make you feel so small, but I see your true colors shining through
I see your true colors and that’s why I love you
So don’t be afraid to let them show your true colors
True colors are beautiful like a rainbow
De zonnige adviseur, dat ben ik

Als de kleuren die je draagt kloppen met wie je van binnen bent, dan ga je stralen. Daar wou ik natuurlijk alles van weten toen Christi dit tegen mij zei. Het is november als ik naar Markelo rijd om de uitslagen van mijn persoonlijke powertest te bespreken. De test vult je in voordat het style en kleur traject start. Dat kleur veel voor je doet, dat wist ik al wel, maar dat kleur ook veel over je zegt? WOUW!!

Jij vindt het heerlijk om een goed gesprek aan te gaan en dingen tot op de bodem uit te zoeken. Je vindt het niet erg om op te vallen of dingen in je eentje te ondernemen. Je hebt graag je zaken op orde en laat een geloofwaardige, zelfverzekerde indruk achter. Wat jij het allerliefste doet en moeiteloos kunt, is duidelijkheid scheppen en op een positieve manier richting geven aan anderen die de weg even kwijt zijn”.

Ja dit ben ik! Alles wat Christi in kleur over mij vertelde klopt.

Jij bent gefascineerd door de toekomst en wat daarin allemaal mogelijk is. Vaak vanuit onverwachte verbindingen en verbeeldingen. Je ziet allerlei nieuwe perspectieven en inspirerende mogelijkheden in detail voor je. Daar krijg je veel energie van. Je draagt deze beelden, ideeën en nieuwe mogelijkheden met enthousiasme uit en je positieve energie werkt daarbij aanstekelijk. Je lacht makkelijk en bent optimistisch van aard. Het glas is bij jou altijd halfvol. Je viert elk resultaat en alles wat te vieren is. Je geniet van het leven en zorgt voor humor en plezier bij alles wat je doet. Je bent een echt mensenmens en maakt makkelijk contact en nieuwe vrienden. Je toont je emoties makkelijk, met een lach en een traan. Je bent een open en soms kwetsbaar boek”.

Ik werd geraakt door deze mooie omschrijving, want dit is precies hoe ik ben en dit is nog maar een klein stukje van die omschrijving. Alles viel op zijn plek toen ik de omschrijving bij mijn krachtkleur hoorde. De kleur die bij deze omschrijving hoort is zacht. Een brok in mijn keel toen ik besefte wat ik mijzelf al die jaren heb aangedaan. Ik heb mijzelf in hokjes gestopt waar ik niet hoorde. Heb meebewogen met situaties en mensen die niet bij mij passen, omdat ik dacht dat het goed voor mij was. Ik probeerde net zo als hen te zijn, maar kon het niet. Wat wou ik er graag bij horen, maar voelde me er niet thuis. Sinds ik weet dat ik hooggevoelig ben en ik mijn eigen gebruiksaanwijzing heb ontdekt is mijn leven veel lichter geworden. Voel ik mij gelukkiger en ben ik wie ik wil zijn.

De kleur crème is mijn krachtkleur Dat was slikken toen ik dat hoorde, want daar vond ik wat van. Crème is zo zacht en voelt suf. Het hangt in mijn kast, maar voel me altijd zo saai als ik dit draag en het is bijna kwetsbaar. Zo hey Maris, wat een eyeopener, die komt binnen! Dat is precies wie je bent en dat is ook precies waar ik al die jaren tegenaan heb lopen trappen. Niet zo gevoelig willen zijn, krachtig overkomen, meebewegen. Jezelf zijn is ook je kleuren uitdragen.

Show me your true colors Toen ik thuis was ben ik gelijk de kast in gedoken en heb mijn outfit aangepast voor die avond tijdens mijn event. Een crème kleurige blouse met kantjes, stoere spijkerbroek en m’n gekke bloemenhakken. Helemaal Maris! Die avond straalde ik van top tot teen. Ik kreeg complimenten en voelde me helemaal niet suf in crème.

Mijn hele plaatje klopt nu, van binnen naar buiten werken en shinen. Ik ben nu aan het ontdekken wat alle kleuren met mij doen, die ik van binnenuit ben. Het is 1 grote ontdekkingstocht die ik erg leuk vind.

Je hoeft je alleen maar te herinneren wie je bent Ik geloof in de schoonheid van ieder mens en zeker in die van jou. Vaak voel je het zelf niet zo, omdat je veel in je hoofd leeft en de verhalen bent gaan geloven die je verteld zijn en jij jezelf hebt wijs gemaakt. Ook ik heb dit jaren gedaan, maar weet sinds 2016 dat ik precies goed ben zoals ik ben, net zoals jij dat bent. We zijn allemaal gelijk, alleen niet hetzelfde. Jij doet er toe en hebt alles in je om gelukkig jezelf te zijn mét je gevoeligheid. Je hoeft je alleen maar te herinneren wie je bent.

Krachtkleur crème heeft de titel “de Zonnige adviseur” en ik draag deze missie vol trots!