Frustreert het jou soms ook zo?

Frustreert het jou soms ook zo, dat je telkens op hetzelfde punt uitkomt en een beetje rondjes blijft draaien in je gedrag? Je weet dat het anders moet, dat het je energie kost en dat het makkelijker kan, maar toch verander je niks. Gewoon omdat je niet zo goed weet hoe.

Zó herkenbaar. Ik probeer al zeker een maand (als het niet langer is) minder bezig te zijn met mijn telefoon. Dat ding trekt mijn energie naar een super laag peil en laat de tijd door mijn vingers glippen.
Dan baal ik van mijzelf, dat het me weer is gebeurd. En ik weet dondersgoed dat ik hierin stappen heb te zetten. Soms leg ik mijn telefoon uit het zicht en dan is het super makkelijk.

1 van mijn kernwaarden is lichtheid en vrijheid voelen.
Laat dat nou net zijn wat die telefoon niet brengt. Wat gebeurt er nou precies?
Ik ben niet afgestemd op mijn hart en niet 100% trouw aan mijzelf.

Niet trouw zijn aan jezelf veroorzaakt een groot energielek.

Elke ochtend heb ik mijn vaste ritueel.
Het geeft mij richting in de dag en ik ben direct in verbinding met mijzelf.
Ik vind het fijn om deze ruimte voor mijzelf te nemen en merk dat ik er beter door functioneer.

Wat maakt dan toch, ondanks dit goede begin van mijn dag, dat ik die telefoon pak en het contact met mijzelf verlies? Het is oud gedrag, gekoppeld aan thema’s vanuit conditionering.

 

  • Niet gehoord worden
  • Afwijzing voelen/er niet toe doen
  • Angst voor tekort

Als ik geen richting heb in mijn dag/geen plan/geen doel, dan schiet de verveling weleens toe.
M’n telefoon pakken is dan heel makkelijk. Scrollend door Instagram prikkelt het succes en de positieve energie van anderen mijn oude thema’s. Kans dat ik in mijn hoofd schiet en me weer voel als voorheen. Vergelijken is dan makkelijk (=niet trouw zijn aan mijzelf, want ik gun ieder een gelukkig leven) De kletsende tuttebel danst in mijn hoofd op een ander muziekje dan ik mijzelf wens.

Heel diep ademhalen, zakken en weer afstemmen op mijn hart.
Herinneren wie ik ben, waar ik vandaan kom en wat er in het moment is.
Wat heb ik nodig om de lichtheid en vrijheid weer te voelen?
Plan en structuur voor de dag aanbrengen en ik ben er weer. Zo simpel kan het zijn.

Ben jij 100% trouw aan jezelf ?
Of vraag jij jezelf misschien wel af wie je bent?

Mijn reis in persoonlijke ontwikkeling begon vanaf het moment dat mijn oma overleed in 2001.
Het was een weg met vele hobbels en diepe kuilen. Meerdere keren viel ik, maar telkens ben ik weer opgestaan en sta ik nu met rechte rug, stevig in mijn schoenen in het leven en run ik mijn bedrijf met plezier en lichtheid. 100% trouw aan mijzelf.

Ik gun jou deze reis niet. Klinkt gek hè? Dat bedoel ik natuurlijk positief, want mijn reis was niet makkelijk. Jou gun ik een reis die lichter is. Jij kunt een andere weg kiezen, die je meer geluk brengt. Daarom ben ik gaan doen wat ik nu doe.

Ik geloof dat de stem van jouw hart, de meest stralende stem in jouw leven is.
Ik wist dat toen nog niet, maar nu wel en wil jou daarin helpen te verbinden.
Zodat je beter werkt met wie jijzelf vanbinnen bent en wat jij voelt.

 
Zie jij jezelf hier al over het water turen?
 
Genieten van de mooie omgeving. Uit je hoofd komen, afstemmen op je hart. Terug naar het voelen en zo je eigen gebruiksaanwijzing leren schrijven. Je weer herinneren hoe mooi je bent, precies goed.

Vaak zijn alle ‘juiste’ keuzes gemaakt op basis van gevoel.

Het is belangrijk om eerst te voelen dat je er toe doet. Dat jouw behoefte en gevoel écht belangrijk zijn. Zodat je kan worden wie je bent. Door je steeds te herinneren aan jezelf. De juiste focus op jezelf, laat je goed voelen. Het brengt je meer trots en zelfverzekerdheid. Je bent zelf de belangrijkste persoon in je eigen leven. Voel leiderschap en verantwoordelijkheid hiervoor. Ontdek hoe jij lichter in het leven kan en mag staan. Persoonlijke ontwikkeling is vertrouwen dat wat je leert, jou daadwerkelijk ook dient. Het is niet eng, niet zwaar. Niks is fout en vallen is niet erg. Ontdek eens buiten de hokjes. Kom los van alles ons is ‘geleerd’. Ontdek en kies nieuwe dingen voor jezelf.

Durf te verkennen wat al aan je trekt ( anders was je allang afgehaakt na deze lange lap tekst) En echt die reis is niet zo zwaar als die van mij was. Het wordt licht en waarin je (al ontdekkende) steeds meer jezelf kunt zijn.

Dit jaar heb ik maar beperkt plaatsen beschikbaar voor persoonlijke trajecten, omdat ik goed voor mijzelf wil blijven zorgen. Dat betekend meer ruimte en vrijheid in mijn agenda.
Maar….23 september start er een groepstraject in ‘t Kalfje in Wenum Wiesel
(10 minuten van Apeldoorn en 7 minuten van de A50, lekker centraal in Nederland)

 
Ga je met me mee op reis? Ik wijs je de weg en ben jouw persoonlijke cheerleader het beste uit jezelf te halen. 100% jezelf te ontdekken en zijn.