Hooggevoeligheid is een mode-hype

 

“En wat doe jij?”

 

Ik help hooggevoelige vrouwen de verbinding weer te vinden met hun gevoel, ziel en hart laten samen te werken en zo meer rust, vrijheid en geluk te ervaren. Hooggevoeligheid als kwaliteit en kracht te ervaren en weer te herinneren wie ze diep van binnen zijn.

 

“Oh ja, dat is zo’n hype hè? Tegenwoordig is iedereen maar hooggevoelig als het even niet gaat. Hoe moet ik dat zien dan? Wat voelen die vrouwen anders dan? Dus die vrouwen zijn eigenlijk heel kwetsbaar? Kunnen ze dan wel meekomen in deze maatschappij? Maar hoezo prikkels? Wat bedoel je daarmee? Kunnen ze niet tegen drukte en blijven ze dan altijd thuis? En ze werken wel? En jij helpt daarbij, dat het niet van die watjes zijn?”.

 

Zij wist niet beter en ik had eerlijk gezegd een paar jaar geleden ook een beetje m’n vooroordelen over hooggevoelig zijn. Gelukkig weet ik nu hoe fijn het kan zijn om hoogbewust te zijn als je de gebruiksaanwijzing maar kent.

 

1 op de 5 personen is hooggevoelig

 

Ik voelde mij altijd anders en onbegrepen. Nergens was ik heel erg goed in en hoorde niet bij de populaire groepjes. Ik was een lief, rustig, gevoelig en behulpzaam meisje. Aan de buitenkant vrolijk, maar van binnen was ik altijd onzeker. Eigenlijk wilde ik maar 1 ding en dat was er bij horen. Doordat ik introvert ben keek ik vaak de kat uit de boom en had ik bewondering voor de stoere grootbekken. Ik was zacht van karakter en introvert. Durfde niet in mijn eentje op de voorgrond te staan en begreep van niks van de lompe manier van omgaan van sommige mensen. Ik kwam vaak voor een ander op en gaf mijzelf helemaal in vriendschappen. Helaas werd ik daardoor ook vaak teleurgesteld. Ik snapte dan niet wat ik fout had gedaan en waarom mensen zo gemeen kunnen zijn.

Gevoelig ben ik nog steeds. Behulpzaam en geef ik graag op alle vlakken. Er is alleen 1 heel groot verschil.

Ik kies altijd voor mijzelf, want alleen ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen geluk.

Al die jaren heb ik mij laten leiden/lijden door wat een ander deed, zei of vond. Maakte ik keuzes in het belang van een ander en vergat ik mijzelf. Voelde ik mij vaak verdrietig en alleen ook al had ik veel mensen om mij heen. Ik wou er zo graag bij horen en er toe doen. Zelfs ten koste van mijzelf. Want ik bleef maar geven, dat luisterend oor zijn omdat ik mij zo goed kon inleven. Mijn energie had daardoor hoge pieken op de momenten dat ik waardering kreeg, maar ook hele diepe dalen als ik weer teleurgesteld werd omdat ik zo goed van vertrouwen was.

Het verdiepen in spiritualiteit liet mij begrijpen wat ik allemaal voelde. In de training intuïtieve ontwikkeling werd mijn intuïtie sterker en leerde ik vertrouwen op mijn weten. Volgde ik de cursus mediumschap. Liet ik mij inwijden in Reiki I en II en deed ik de training magnetiseren. Ik deed wat ik leuk vond en werd er echt goed in. Eindelijk bevestiging en gelijkgestemden om mij heen. Het maakte mij helaas ook erg kwetsbaar. Doordat ik meer ging voelen, meer helpen, meer geven, vergat ik mijzelf. Want wat voelde ik nou van een ander en wat was van mijzelf?

Waarom kreeg ik drie keer een burn out?! Wat was de onderliggende oorzaak? Het is december 2015 als ik voor de laatste keer thuis zit en besluit dat ik er helemaal klaar mee ben. Op internet vond ik herkenning en vulde een checklist in voor de zekerheid. Een soort van opluchting en niet willen erkennen kwam tegelijk. Alles in mijn leven viel op z’n plek. Alleen wou ik absoluut geen stempel en niet in een hokje geplaatst worden.

Het volgen van een online training gaf mij de juiste praktische handvaten om hooggevoeligheid niet meer als last te ervaren.

Door balans te vinden tussen geest en lichaam was ik relatief snel weer terug bij mijzelf. Leerde hoe belangrijk het is om de tijd te nemen voor mijzelf en lange rust te nemen na drukke momenten. Als hooggevoelig persoon leef je zonder filter en komt alles super intens binnen, waardoor het langer duurt dat je het verwerkt hebt. Doordat ik zoveel voel van mensen om mij heen alles intens beleef en graag wil voldoen aan de verwachting van een ander loop ik leeg in energie als ik mijzelf niet bescherm en oplaad.

Stralend Mijzelf Nu ben ik sterker dan ooit en ben ik blij dat ik Maris ben. Mijn hooggevoeligheid is mijn kwaliteit en zet ik in om anderen te helpen. Want dat is wat ik graag doe. Als klein meisje al. Wat had ik dat kleine meisje en jonge vrouw graag die moeilijke weg bespaard. Het was zoveel makkelijker geweest met de handvaten die ik nu dagelijks inzet.

Elke dag kies ik opnieuw voor mijzelf. Leef mijn leven vanuit voelen en bedenk daar praktische stappen bij ipv andersom, zoals ik altijd deed en me daardoor onzeker en ongelukkig maakte en voor de burn out zorgde. Doordat ik vertrouw op mijn gevoel herken ik de signalen van mijn lichaam en weet ik wanneer ik rust nodig heb. Weet ik welke stappen ik mag nemen.

Mijn eigen verlangen naar rust, vrijheid en ertoe doen heeft mijn missie gevormd. Elke vrouw gun ik het gevoel wat ik nu ervaar. Stralend Jezelf zijn met je hooggevoeligheid, precies goed zoals je bent. Leven zoals je zelf graag wilt, zonder belemmerende overtuigingen. 

Nooit meer oververmoeid zijn, nooit meer burn out!

 

Wil jij weten welke stappen ik heb genomen of heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Je mag me altijd mailen of bellen.
📩 info@praktijk-maris.nl 📞 06 132 135 02