Soms is goed ook goed genoeg.
De hoge lat en mijn perfectionisme zetten me stil en laten me steeds verder van mezelf afdwalen.

Ik wil zo graag mijn droom waarmaken. 1000-en vrouwen Stralend zichzelf laten zijn, maar hoe bereik ik deze vrouwen? Afgelopen jaar volgde ik trainingen over marketing, want dat heb ik niet geleerd op school, maar wil het natuurlijk wel goed doen. (lees hoge lat) M’n aanbod moet perfect zijn, dus ik kijk hoe anderen het doen. Bij elk stapje die ik neem raak ik steeds een stapje verder weg van mijzelf. Schiet ik in mijn hoofd om vanuit daar m’n strategische stappen te gaan zetten.

Niet slim! Wat vertel ik alle vrouwen die bij mij komen nou altijd? Blijf uit je hoofd! Daar waai je met alle winden mee en verlies je het contact met je gevoel. Daar waar je weet wat goed voor je is. Door m’n perfectionisme zie ik mijn eigen goud niet meer en ben ik meer naar buiten gericht. Ik ben juist zo onderscheidend in mijn werk, omdat alles zo toegankelijk en praktisch is. Hoe kom ik er dan in vredesnaam bij om al die moeilijke benamingen te bedenken. Verbinding en het samen willen doen is juist zo belangrijk voor mij. Door dat perfecte plaatje heb ik mijzelf zo vastgedraaid dat ik niet eens door had dat ik de verbinding met jou kwijt was.

Gewonnen! Vanochtend had ik een fijn online gesprek over mijn website en marketing. Zomaar gewonnen via een leuke nieuwsbrief. Nah jaa, zomaar haha ik had het wel even nodig om wakker geschud te worden. En dat heeft Willeke gedaan. Toen ik het formulier van de win-actie invulde wist ik al dat ik zou winnen. Dat voelde ik dan weer wel 😉

Een korte samenvatting van ons gesprek;

Complimenten voor je website. Super professionele uitstraling, rust en goede opbouw. Wie heeft dat gebouwd? “ikzelf’ Oké, wie heeft je geholpen met de teksten. Wie heeft gezegd dat het zo moest? “Ikzelf, met tips uit trainingen en webinars” Wie ben je dan, wat wil je uitstralen? “Ik ben een zacht persoon, maar kan wel een scherpe spiegel zijn en een liefdevolle trap onder de kont geven. Ik vind het verschrikkelijk als mensen passief zijn en niet in actie komen voor zichzelf” Ik voel geen verbinding met jou op de site, weet niet wat je doet. Als ik je recensies op Facebook lees dan denk ik WOUW je brengt echt beweging en doet waardevolle dingen voor de klanten, maar dat vind ik niet op je site. “Oké, hm ik straal iets anders uit dan dat ik daadwerkelijk ben en doe” Ja alles is te gelikt en perfect

WOUW ik heb me duidelijk laten leiden/lijden door alles wat er om mij heen gebeurt en ben alles vanuit mijn hoofd gaan doen. Niet handig, want ik ben niet de vrouw die in mijn hoofd leeft. Ik ben de vrouw die in mijn hart woont.

Wakker worden Maris! Wat werd ik even wakker geschud zeg. Ik werkte vanuit mijn hoofd en was daar aan het worstelen met mijn perfectionisme en controle, kijken wat een ander doet en daardoor niet meer in beweging kunnen komen. Het gevoel van niet kunnen kwam weer naar boven. Maar jeetje hey wat ben ik blij dat ik dat niet kan. Ik wil graag mijzelf zijn en werken vanuit mijn hart, vanuit verbinding. Mijn goud is m’n hoogbewustzijn, het voelen tussen de regels door. Al het andere hoeft niet perfect te zijn. Natuurlijk ben ik al perfect en pas ik niet binnen de lijntjes. Mijn bedrijf ben ik, dus ook dat past niet binnen de standaard lijntjes.

De twinkeling in jouw ogen. Waar ik blij van word is de twinkeling in de ogen van de vrouwen die ik bij de hand mag nemen en 1 op 1 of in een kleine groep stap voor stap mag vertellen hoe je Stralend Jezelf kunt zijn. Hoe je meer energie overhoudt voor jezelf, alle ballen hoog houdt, een leuke vrouw blijft en dan ook nog leuke dingen kunt gaan doen. Dat jij je gevoeligheid als bonus kunt gaan zien in plaats van last.
Daar word ik blij van, daar ga ik van stralen en dat is mijn missie.

Ik ben er weer hoor! Terug naar de basis, terug bij mijzelf.

3 stappen die altijd werken, maar ik vergat ze even zelf toe te passen omdat ik naar buiten gericht was vanuit mijn hoofd.